Thursday, March 8, 2012

Kony 2012

Joseph Kony, e un tip din Africa care in ultimii 26 de ani si-a facut o mica armata in Africa, in mare partea prin rapirea si antrenarea copiilor pentru a deveni soldati. Un filmulet foarte bine realizat pe tema aceasta poate fi vazut AICI. Cred ca e unul din cele mai bine realizate filme pe care le-am vazut pana acum, film ce sustine o cauza anume. Si la sfarsitul filmului stai sa te gandesti daca lucrurile daca totusi pana la urma nu traim intr-o lume in care viitorul nu e chiar atat de sumbru precum e mereu prezentat.


Pana la urma, constientizarea liberului arbitru, transformata intr-un fel in ideea ca ai puterea de a schimba ceva e  un lucru destul de puternic. Nu mai esti doar o coaja de nuca intr-o lume care ti se pare ca se duce de rapa, ci o rotita intr-un angrenaj care munceste pentru creearea unei lumi mai bune. Doar ca de cele mai multe ori schimbarea, ori intr-o directie, ori intr-alta se face in pasi atat de mici incat e foarte greu de sesizat.

Eu cel putin cred ca lumea in care traim acum e mult diferita de lumea parintilor nostrii, si intr-un sens bun. Doar daca e sa te uiti in ultimii 10 ani schimbarea e majora. Pe viitor totul va fi probabil legat de cat de liber va ramane accesul la informatie si cat de libera va fi transmiterea ideilor, dar probabil probleme vor veni nu de la ingradiri, ci doar de la faptul ca producem din ce in ce mai multa informatie si aceasta va fi din ce in ce mai greu de sortat, de categorisit si de utilizat.

Alt lucru in care cred e miscarea open-source, si felul in care poti contribui in mod liber la orice lucru pe care il crezi util sau de valoare (valabil deocamdata mai mult in IT, dar nu vad de ce nu ar functia pentru orice domeniu).

No comments: