Monday, August 13, 2012

Pe stadion

O scena interesanta pe care am vazut-o in seara asta cand am fost pe stadion pentru dezmortirea de seara. Ajung pe inserat, mai era ceva lume care alerga, incerc si eu fara success sa fac ceva intervale dar imi dau seama ca nu e ce mai potrivita seara pentru asa ceva si renunt dupa interval si jumatate. 

In schimb vad cativa nenici care alergau desculti pe iarba din centrul stadionului, chestie care parea destul de fun, astfel incat pana la urma salvez seara cu cateva sprint-uri facute descult pe iarba. Chiar placuta senzatia de a alerga descult pe gazon, mi-a placut si trebuie repetata.

In schimb pe langa populatia de alergatori era si un mosulica pe la 60 de ani care se antrena la aruncarea sulitei (fara prea mult talent si success, dar macar omul incerca). Oricum reusea sa arunce sulita pana la jumatatea terenului, dar mixul de oameni care alearga si un nenica care exersa aruncarea sulitei nu mi se parea foarte fericit, dar cum oricum alergai in jurul terenului si nu pe teren nu era nici o problema.

Mai trec 10 minute, si apare mosulica numarul 2, cam 70 de ani, cu bete de nordic walking, care se apuca sa faca ture de-a latul terenului, fix cam pe unde ar fi ajuns in cel mai fericit caz sulita primului mos. Sincer omul ori nu statea bine cu dioptriile, ori calculase foarte bine capacitatile de aruncator ale primului, ori nu mai avea rabdare sa-l caute moartea acasa. Pana la urma mosulica cu sulita se sesizeaza si vine si ii prezinta celui de-al doilea dilema in care se aflau, dupa care mosulica sinucigas incepe sa patruleze de-a latul terenului cu 10 metri mai departe. Pana la urma nenica cu sulita renunta, fiind oricum pe la sfarsitul antrenamentului.

Lasand gluma la o parte mi se pare foarte tare cand vad oamenii de varsta a 3-a practicand o groaza de sporturi pe aici. Totusi raportat procentual la restul populatiei nu sunt extrem de multi, dar sunt mult mai multi decat in Romania, adica probabil aici cal 10-15 la suta din populatie practica un sport in mod regulat (chestie care inseamna in acelasi timp ca 85-90 la suta nu fac asta), dar cei 10-15 la suta sunt de multe ori mai multi decat cei 1-2 la suta din Romania.

1 comment:

MeetTheSun said...

Funny ;))
Auzi mai, dar babute sunt? Chiar nu intreb la misto caci acum imi dau seama ca barbati peste 50 facand sport am tot vazut pe cand femei nu prea...