Tuesday, November 20, 2012

Despre motivatie, atleti si perspective

Seara trecuta am dat peste o serie de filmulete/interviuri in care apar atletii de top de la proba de Ironman. Dintre toate sporturile, cred ca probabil cel mai complex, datorita diversitatii tehnice ale celor 3 sporturi, si datorita volumului imens de antrenament de care ai nevoie la nivel de top.

Iar ca durata/distanta cred ca poate fi considerat de departe una din cele mai lungi probe sportive. Dupa cum zicea si unul dintre atleti, dintre diferitele distante pe care se desfasoara triathlonul, proba de sprint dureaza cam 1 ora pentru atletii de top. La alte sporturi sprint-ul dureaza 10 secunde, 30 de secunde, poate cateva minute. Cred ca poti sa-ti faci o idee buna despre anduranta necesara in sportul acesta, in momentul in care proba de sprint dureaza o ora.

Si intotdeauna exista fascinatia dificultatii. Iar atractia principala din punct de vedere al nebuniei e binenteles Ironman pe distanta intreaga, si e clar trecut un bucket-list pe care urmeaza sa-l scriu la un moment dat. Singura problema e ca mi se pare ca exista o mica industrie comerciala in jurul intregului sport, pe de o parte, iar pe de alta parte faptul ca cere destul de mult timp investit in antrenament, si sincer nu sunt deloc sigur ca vreau sa petrec 14 ore pe saptamana antrenandu-ma pentru 12-14 ore de concurs. Totusi la un moment vreau sa o fac si pe asta.

No comments: