Monday, November 4, 2013

Expresii regulate

Dupa ce un weekend intreg m-am luptat cu ele incercand sa uniformizez felul in care blogger-ul de-a lungul timpului s-a hotarat salveze postarile, m-am lovit din nou de expresii regulate.

Din experienta de pana acum, pe masura ce lucrezi cu ele devin mai inteligibile si iti dai seama ca poti sa faci chestii extrem de tari cu ele. In acelasi timp sintaxa e cel putin criptica, si sansele sunt ca la o saptamana dupa ce le scrii sa nu ai habar ce voiai sa faci acolo.

In acelasi timp in momentul cand iti iese intr-o linie o chestie pentru care ar fi trebuit sa cel putin cateva zeci de linii de cod, te simti un pic ca un magician. Pe de alta parte daca ai fi scris cateva zeci de linii de cod, sansele sa poti sa le refolosesti erau mult mai mari.

Cred ca una din cele mai bune descrieri pe care le-am citit pana acum urmatoarea:

"There is no gentle beginning to regular expressions. You are either into hieroglyphics big time - in which case you will love this stuff - or you need to use regular expression, in which case your only reward may be a headache. But they are jolly useful. Sometimes."

Si alte caracterizari, via xkcd:





No comments: