Tuesday, February 26, 2013

Taxi driver



Seara trecuta am vazut pentru rusinea mea abia acum Taxi Driver , film care mi-a placut foarte mult care in acelasi timp nu a fost deloc usor de digerat. Pur si simplu a cazut destul de greu la ora tarzie din noapte in care l-am vazut.

Prezentat intr-o lumina poate putin mai nefavorabila decat realitatea, New York-ul anilor 70 pare o societate ce se dezintegreaza continuu si care pare sa fie la un pas de autodistrugere. E uimitor cum putea sa arate New York-ul anilor respectiv, desi daca provesti in spate anii 70 nu par chiar asa de departe. Pe de alta parte sunt totusi aproape 40 de ani de atunci, cu alte cuvinte o generatie si jumatate.

Robert de Niro joaca genial, la fel ca toti actorii care par sa fie prezentati in film ca reprezentati ai unei societati cu probleme, cu chiar foarte multe probleme daca stai sa le numeri. Fara a povesti mai multe pot sa  recomand filmul, cu singura avertizare ca nu e un film deloc usor de digerat, si desi prezinta o societate de acum 40 de ani si de la mii de kilometri distanta tot e foarte usor sa legi relatii cu personajele, pentru ca la sfarsit sa-ti pui aceleasi intrebari universal valabile pentru orice societate moderna.

Legand filmul de alta postare, cred ca s-ar incadra foarte bine intr-o postare anterioara.

No comments: